Alus

Alus: m/s Famnen

m/s Famnen on alus, joka on purjehtinut suurimman osan nykyajastaan, Suomen saaristomerellä. Famnen on nuorempana ylittänyt Atlantin valtameren ja vanhempana maistellut myös Saimaan makeaa vettä.

Aurinkokannella viihtyy isompikin joukko. Aluksen salongeissa ruokailee tyylikkäästi 30 henkilöä. Isoimmille ryhmille ruokailu myös mahdollista. Matkustajapaikkoja on 55.

Saunan lauteilla istuu kuusi henkeä kerralla ja saunasalongissa mahtuu useampikin seurustelemaan.

Aluksella voi viihtyä iltapurjehduksen verran, vierailla Bengtskärissä koko päivän kestävällä risteilyllä tai matkata vaikka Ahvenanmaalle viikonlopuksi pienemmällä porukalla pelamaan golfia ja yöpyä m/s Famnen aluksen hyteissä.

Aluksen historia

Tarina alkaa Kaliforniasta, yli kuusikymmentä vuotta sitten.

Vesillelaskua ei suuremmiten juhlittu ja neitsytmatkalle lähdettiin välittömästi. Hinausmatka Atlantin yli huipentui kalustoproomun työntöön Ranskassa Cherbourgin satamaan juhannuspäivänä 1944.

Famnen osallistui sotahistorian suurimpaan maihinnousuoperaatioon, jossa se suoritti oman tärkeän osuutensa miljoonan miehen, 172.000 ajoneuvon ja 567.000 tonnin sotatarvikemäärän kuljettamiseen.

Kotiuduttuaan Eurooppaan Famnen palveli Englannin kuninkaallisessa laivastossa lähes rippikouluikäiseksi ja tuli Suomeen 1956 tasavallan puolustus- ja palvelutehtäviin.

Suomen rannikoita koluten m/s Pyhtää ja m/s Pyhäranta -nimisenä laivamme palveli rannikon puolustajia aina 1980-luvun lopulle, jolloin hän vapautui vakituisesta palveluksesta ja siirtyi reserviin.

Koska voimat olivat tallella ja kroppa hyvässä kunnossa, niin siviiliammatti kiinnosti kovasti ja univormun vaihto kävi vaivattomasti…

Tekniset tiedot

 • Suurin pituus: 25.9
 • Leveys: 6.5
 • Syväys: 3.0
 • Korkeus mastolla: 12.0
 • Pääkone: Wärtsilä 375 kW
 • Miehistö: 2
 • Katsastus: Kotimaan matkustaja-alus II/MKL
 • Max. matkustajia: 57
 • Yhteydet: VHF 1 kpl, VHF/DSC 1 kpl, Portable VHF 2 kpl
 • Merenkulkulaitteistot: tutka 1 kpl, ENC, autopilot, GPS 2 kpl

Tilat

Alakannen keulassa sijaitsee tunnelmallinen saunaosasto pesutiloineen sekä seurusteluaula.

Pääkannen keulapuolella voit nauttia messissä keittiön antimista. Samalla kannella, laivan keskiosassa, on viihtyisä salonki sekä käynti aurinkokannelle ja konehuoneeseen.

Yläkannella saat vierailla komentosillalla tai rentoutua aurinkokannen päivänpaisteessa.

Yön yli matkustaville MS Famnen tarjoaa kuusi mukavaa kahden hengen hyttiä. Puhtaat ja siistit saniteettitilat vastaavat vaativankin matkustajan odotuksiin.

Ota yhteyttä!

 

  Nimi: *

  Sähköposti *

  Puhelin *

  Yritys

  Viesti

  [recaptcha id:roskatpois]

  ×